Modelfoto – bedre headshot

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Hvordan skal du posere som model for at få det bedste headshot?  Hvordan får du bedre headshots af dine modeller? Hvordan skal du instruere din model til at posere for bedre headshot?

Ja, det er nogle af de mange spørgsmål jeg er stødt på når jeg tager modelbilleder.
Der er mange svar til spørgsmålene, men jeg har god erfaring med følgende top 10 tips til bedre modelfoto bl.a inspireret af Peter Hurley se video her på siden fra Youtube:

1. Tryk tungen op i ganen for at stramme huden omkring din hals og kæbe.

2. Stræk halsen let frem og læn dig evt lidt frem samtidig.

3. Hvis du er kvinde så husk at tage dine stilletter på, det gør at du automatisk får en bedre holdning, og at du uvilkårligt retter dig op (faktisk for ikke at falde).

4. Hvis du står med siden til så ryk hovedet let og tænk på at læne dig lidt frem som om du skal lytte på hvad fotografen siger.

5. Posering med siden til, her er det ofte en fordel at sænke den forreste skulder lidt.

6. Hvis du har sideskilning er det ofte en god ide at posere med ansigtet frem mod kameraet med den del hvor der ikke er hår – typisk har du selv eller din frisør vurderet at der hvor håret skiller faktisk er din pæneste side

7. Dine øjne er sjældent symmetriske. Vend det øje som er mindst mod kameraet og fotografen. Når fotografen så stiller skarpt på det forreste øje, så vil det automatisk synes som om det har samme størrelse som det bagerste.

8. Hvis du som model er meget nervøs, så prøv evt. at stå med siden til fotografen og kig lige ud. Når fotografen så siger klar drejer du hovedet i en bevægelse mod kameraet.

9. Øvelse gør mester, prøv evt. at træne foran et spejl – ja det gælder faktisk også fotografen, hvis du ikke ved hvad det går ud på er det svært at formidle videre.

10. Det tager tid at blive god til at posere, og ja man må godt grine undervejs – det skal jo også være sjovt at få taget billeder både for model og fotograf.

Se eksempler på hvordan du instruere din model eller hvordan du som model kan lære at posere bedre til head shoots
Eksemplerne fra Youtube lavet af den kendte fotograf Peter Hurley, og er en super god og praktisk instruktion til brug for både modeller og fotografer, kvinder såvel som mænd.

Læs mere om modelfoto – modelens forberedelse

Læs mere om modelfoto – forberedelse for fotografer

Læs mere om modelfoto – posering af hænder og arme

Share