Tips til at forbedre dine billeder af blomster

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Hvem elsker ikke flotte blomster, foråret og sommeren er jo tid til masser af billeder også af blomster.
Her er lidt tips og tricks som jeg har haft glæde af når jeg fotografere blomster.

1. Tager billeder af blomster helst når det er overskyet, det giver et rigtigt dejligt blødt lys og dermed ingen hårde skygger.
2. Tag gerne billeder af blomster som er baggrundsbelyst det får dine blomster til at lyse op. Baggrundsbelyste billeder får du når lyset er foran dig og nærmest lyser igennem blomsternes blade. Tag gerne billederne sidst på dagen.
3. Prøv at finde et sted hvor der er skygge evt. et sted hvor solen lige akkurat kommer ned igennem bladene, det kan give ret lækre billeder lige at få lidt solstråler på blomsterne..
4. Pas på vinden. Tag billeder tidligt om morgenen her er der oftest slet ingen vind. Brug evt. et stykke pap til at blokere for vinden, eller en plastikkasse til at lukke vinden helt ude – se mit lille projekt her
5. Lav et plastiklystelt for næsten ingen penge til brug for billeder af blomster eller andet som du ikke vil have skal være påvirket af vind
6. Tag blomsterbilleder indenfor – køb nogle flotte blomster, eller hvad med dine potteplanter..
7. Kom tæt på, prøv at gå helt tæt på for at fange udsnit eller detaljer af blomsterne. Brug de objektiver du har, eller prøve med noget utraditionelt fx. en tele i stedet for en makro..
8. Brug en reflektor eller noget hvidt papir eller pap for at få lys til at reflektere tilbage på blomsten og dermed få lidt mere liv i billedet.
9. Undgå rod – ja se efter på baggrunden om den er rodet, også forgrunden. Fjern fx blade, ukrudt eller andet som ødelægger hovedmotivet.
10. Prøv med forskellig blænde fx. intervallet 2.8-4
11. Sørg for en rimelig shutterspeed fx 1/100 eller hurtigere – der er næsten altid bevægelse i en blomst uanset om det er vindstille.
12. Brug liveview til at hjælpe dig med at se hvad du skyder
13. Overvej at bruge et stativ og en fjernudløser eller selvudløser
14. Tjek din focus, det kan være at du må bruge manuel fokus.
15. Prøv at bruge en flash for fill, eller for at lave helt sort baggrund som eksemplet med mælkebøtten
16. Prøv at fokusere igennem en anden blomst – fx. ved at du placere dig så en anden blomst er foran dit hovedmotiv, den anden blomst vil blive blurred farver og vil give dit billede et lidt abstrakt udtryk

Husk at regler er til for at brydes, og at mine tips jo ikke er den eneste sandhed..
Hvad er dine tips til bedre billeder af blomster?

4700593897_ae898c3fa7_b

6511

Share