Plastik lystelt – gør det selv meget billigt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Jeg har ofte stået i en situation hvor jeg gerne ville tage makro billeder af små blomster eller andet i min have. Desværre har min oplevelse så været at selv den mindste vind gør tingene uskarpe.
Endvidere synes jeg at det kunne være sjovt at kunne arbejde med at tage billeder af ting inde og så selv sætte blødt lækkert lys på objektet. Til produktfotos bruger nogle det man kalder en light tent eller lystelt, fordelen er her at man kan bruge siderne til at belyse med blød og lækkert lys.

Løsningen på begge udfordringer er at lave et lystelt selv af en plastikkasse, kassen kan benyttes både som lystelt og som afskærmning ude i naturen. Så kan du jo selv benytte hvid, sort eller farvet papir eller karton til at give den farve og tone som du synes passer.
Opskriften på lysteltet fandt jeg i et engelsk fotoblad under overskriften DIY Light tent – Do It Yourself Light tent, jeg har dog selv valgt at tilføje gaffatapen…

Det skal du bruge – tidsforbrug ca 35 minutter pris ca. 60 kr.:

1. Plastkasse af en rimelig størrelse f.eks. ca. 27 L – køb dem når de er på tilbud i supermarked eller byggemarked – ca. 30-50 kr.
2. En tusch – til at tegne hullet op på kassen (du skal jo lave et hul til objektivet)
3. En hobbykniv
4. Evt. en lille sav hvis du ikke kan skære igennem plastikken
5. Gaffa tape til at gøre kant blød hvis du skal hvile objektivet op ad den udskårede kasse

Trin 1 – mærk hullet op på plastkassen med en tusch

Trin 2 – skær hullet ud på den korte ende af boksen

Benyt evt. en spids genstand eller bor et par huller for at kunne komme i gang, specielt hvis din hobbykniv ikke er så skarp.
Skær lidt ad gangen pas på med for store stykker så kan plastikken flække..

Trin 3 – Tilføj evt. lidt gaffatape for at forstærke plastikken og sikre at de skarpe kanter på plastikken ikke ridser optikken.

Indrømmet det er ikke smukt, men billigt og let at lave selv. Og så er det ellers bare i gang med at prøve det både ude og inde.
Lyset til inde må du prøve dig frem, f.eks. med almindelig lamper som til at belyse objektet fra toppen eller flere lamper evt. fra siden..

Brug låget…

Låget skal du ikke smide ud, det kan du jo evt. beklæde med stanniol på den ene side og hvidt papir på den anden så har du en lille handy reflektor. Jeg vil også anbefale at du sætter låget på kassen igen for at undgå for meget støv i kassen kan du evt. også sætte et stykke stof eller papir for hullet.

Og så er det bare om at få tid til at få taget nogle billeder med lysteltet både ude og inde…

Hvilke gør det selv fototips har du benyttet dig af med succes?

Share