Modelfoto – redigering af billeder

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

De fleste fotografer og modeller har en holdning til hvordan og hvor meget der skal redigeres i billeder.

Min holdning er at der som udgangspunkt ikke skal redigeres for meget i mine billeder, men omvendt vil jeg da rigtig gerne hjælpe en model med at fremstå endnu mere attraktiv.
Er der tale om glamour, billeder til reklamer, magasiner eller modellens portfolio så kan du sagtens være at du skal give den gas med alle de lækre virkemidler som du har til rådighed i dit billedbehandlingsprogram
Jeg forventer ikke at jeg giver dig en facitliste her, men blot lidt inspiration til at justere lidt i dine model billede.

Hvordan du gør det praktisk kommer jeg ikke ind på her, der findes rigtige mange guides til billedbehandling med Photoshop, Lightroom, Picasa, Photoshop Elements, Aperture osv.

Fremhæv det gode i billedet

I et modelbillede synes jeg f.eks. fint at du bør fremhæve: øjne, hår, læber.
Her er nogle af de muligheder du kan overveje:

Sharpen
Jeg benytter  sharpen i og omkring øjne, hår, mund og læber.

Vibrance
Vibrance bruger jeg for at fremhæve toner i og omkring øjne, evt. lidt på læberne for at få lidt glød.

Dodge tool
Kan evt. benyttes til at lysne farver omkring pupiller og/eller gør tænder hvide

Retouch – spotheal
Lidt retouch på urenhud er efter min optik også helt fint. Og hvis der er nogle hår som direkte stritter ind i øjne eller er helt vildt så kan du evt. benytte retouche for at fjerne dem.

Smooth skin
Altså glatte huden helt ud, ofte benytter jeg ikke dette. Jeg ved godt at nogle er vilde med marcipanhud, og til glamourbilleder eller i reklamer er det også meget brugt, så her synes jeg meget at det er op til situationen.
At du er mega god til billedebehandling betyder jo ikke at du behøver at give den gas 😉

Der er masser af andre muligheder for at redigere billeder, men for en fotograf er det i min optik optimalt at bruge mest tid på at finde og tage de fede billeder.
Målet for mig er at bruge så lidt tid vil computeren som muligt..

Aftal med modellen hvor meget der skal redigeres

Når jeg redigere modelbilleder aftaler jeg altid med modellen hvor meget vi skal justere. Altså vil hun eller han gerne have marcipanhud, hvor meget skal vi justere på virkeligheden osv.
Ofte viser jeg modellen ekstremerne så hun eller han kan se hvad der er muligt og virker bedst.
Jeg vil jo rigtig gerne have en tilfreds kunde, så jeg går også her ind i en dialog med modellen – samtale fremmer forståelsen!

Share