Lang eksponeringstid i dagslys – ND-filter, andet udstyr og tips og tricks

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Hvis du ønsker at have lange eksponeringstider i dagslys, og dermed bevidst vil arbejde med dette kommer du ikke ud over at du sandsynligvis vil få behov for et ND-filter.
Endvidere er det en rigtig god ide at have et stativ, og evt. en fjernudlyser (kabel eller trådløst), du kan evt. også benytte den indbyggede timer i kameraet til at erstatte dit manuelle tryk.

Scott Kelby har lavet en udmærket video som fortæller hvordan du for gode billeder med lang eksponeringstid, og hvad du bør være opmærksom på.
Videoen er på engelsk, men fortæller på en meget enkel og pædagogisk måde hvad du kan gøre når du vil tage gode billeder med lang eksponeringstid i dagslys.

Long exposure tutorial with Scott Kelby

 


http://youtu.be/3_dKH2mLt0c

Longtime Exposure Calculator

Hvis du allerede har et ND-filter, og en iPhone eller iPad, kan du evt. have glæde af denne lille gratis app: Longtime Exposure Calculator.
Appen benyttes til at beregne hvilken eksponeringstid du vil opnå ved brug af forskellige ND-filtre (stops). Den er let og intuitiv, og du kan vælge både vælge tid og ND stop og se resultaterne på værdier med det samme.

Share