Trådløs flash – Pixel King flash E-TTL trigger for Canon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Jeg har i begrænset udstrækning haft brug for at fjernstyre mine flash, først og fremmest fordi jeg i længere tid kun havde en flash, og sekundært fordi jeg ofte har brugt naturligtlys.
Siden 2011, har jeg dog brugt mere og mere tid på at tage portræt og modelbilleder, og her kan det være godt med en ekstra flash og mulghed for at styre dem off camera uden kabler.

Jeg havde allerede haft gode erfaringer med Cactus v5 Duo – se min anmeldelse af Cactus V5 Duo  – , men da jeg kun havde et sæt (transmitter og receiver) til en flash så stod overvejelser om jeg skulle købe ekstra Cactus eller skifte til kabel eller finde noget som både kunne køre manuelt, trådløst og ETTL.
Min økonomi tillader mig ikke at gå op i Pocketwizards, så efter flere ugers surfen og søgen faldt jeg over Pixel King.

Mine primære årsager til at jeg valgte Pixel King Flash E-TTL:

– De bruger AA batterier
– Standby 250-300 timer
– Working time 100 timer
– Muligt at fjernstyre dine flash fra kamera
– Highspeed sync op til 1/8000
– Kan bruges på studieflash
– Flere grupper og kanaler
– E-TTL, TTL og M
– Kan software opgraderes til nye kameraer og flash
– Ingen ekstern antenne
– Rækkevidde  +100 m

Pakken indeholder (afhængig af om man køber et sæt med 1 sender og modtager eller 1 sender og 2 modtagere):
– transmitter
– receiver
– receiver holder
– transmitter holder
– PC 3,5 sync kabel
– PC 1/4 connecting kabel (6,35mm)
– USB 2.0 kabel
– 2 stk hootshoe protector
– strop til transmitter/receiver (så man fx. kan hænge dem på stativ)
– taske til opbevaring
– 1 stk manual (let forståeligt med tip til hvordan du benytter det sammen med dit Canon kamera)

Batterierne indsættes på bagsiden ved at slide denne op.
Derudover er der knapper på siderne for henholdsvis kanalvælger og grupper.  På oversiden kan du se kanaler til venstre disse vælges ved at trykke på knappen på siden. På oversiden til højre kan du se grupper, og ligeledes vælger du grupper via en seperat knap på siden. Dit valg lyser med små led-lys.

Bemærk, at første tryk viser hvordan kanaler eller grupper er indstillet nu, og ved at holde knap nede ca 2 sekunder får du mulighed for at vælge. Enhederne husker dine indstiller efter du har slukket dem.

Alle knapper sidder så de er til at komme til under brug og funktionerne er åbenlyse. På undersiden er der gevind til at montere enhederne på stativer eller på hot eller coldshoe, og endelig kan man evt. hænge dem i et stativ hvis du fx. benytter dem til studieflash.

Jeg har testet lidt på rækkevide, og konstateret at de fint kan række 100 m, kan fange signal gennem betonvæg, ikke bliver generet af et eller flere trådløse netværk. Endvidere fungere de fint selv om de ikke kan se hinanden umiddelbart, da de jo som bekendt kører på radiosignaler.
En anden smart feature er at der er support for såkaldt focusing light, hvilket betyder at enheden sender et lille rødt lys ud mod det objekt der skal fotograferes og hjælper således med at fokusere. Nøjagtig som du måske allerede kender fra din Canon flash.

Kritik

Man skal lige huske at det ikke er transceivers, dvs. se lige på enheden hvad er sende og hvad er modtager – jeg har klaret det ved altid at have sender i den ene af taskerne, og begge modtagere i den anden taske.
Kan alene købes på ebay eller Amazon.co.uk
Bemærk at der findes flere varianter under navnet Pixel, så husk at finde det som passer til dit kamera
Lidt dyrer end Cactus V5 Duo, men selvfølgelig flere features – så en fair pris.

Tekniske detaljer

•    Pixel King E-TTL trigger E-TTL trigger high-sync speed op til1/8000s
•    LED AF assist
•    Supports grouping mode op til 3 groups. Hver gruppe kan have mange flash units og hver flash kan indstilles individuelt
•    Flash power output level via kamera menu hvis du benytter Canon 580EX II, 430EX II, 320EX, 270EX eller Metz AF-48, AF-50, AF-58 flash og efter sigende også  kunne benyttes på Yongnuo YN-565EX
•    Kamera support til ekstern flash kontrol via menu: Canon EOS 450D, 500D, 550D, 600D, 40D, 50D, 60D, 7D, 5D Mark II, 1D Mark II, 1D Mark IV, 1Ds Mark III.

Mere info

Køb dem her:
ebay.co.uk – her købte jeg (valgte Hightechproduct – og UK levering )
foto-tip.pl

Producentens manual
Software opgradering

Review fra Youtube:

 

Share