Udfordring – is

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Denne uges udfordring var is. Og selvfølgelig blev det det kolde vintervejr er erstattet af tøvejr, så igen måtte jeg ty til at være kreativ indendørs.
For pokker hvor jeg synes det er svært at arbejde med motiver i dårlig belysning eller med flash – flash har jeg stort set ikke brugt i min tid som glad fotograf.

Til at hjælpe mig fremover har jeg investeret i en god fotobog: Light, camera, capture – Creative lightning techniques fot digital photographers af Bob Davis. Håber at bogen kan hjælpe mig til at forstå lys eller mangel på samme bedre, men det vigtigste med al foto er træning, træning ja og træning.

Teknik

Et par frys-selv-is direkte fra fryseren placeret på køkkenbordet på et stykke hvid papir. En lampe til venstre for motivet, en flash monteret med bouncher.

Jeg tog billedet ved at fokuseret på de smeltende iskrystaller, lod flashen pege op mod lampen så jeg kunne kompensere for de mange reflekser i iskrystallerne. Kameraet indstillet på flash hvidbalance.
Væggen i baggrunden er faktisk ikke så mørke grå, men hvidbalancen valgt som flash synes jeg faktisk passer meget god til de gode grønne og gule farver fra frys-selv-isen.

Og ca 20 skud senere kom så resultatet, som er justeret lidt med sharpen i Photoshop Elements og ja fjernet et lille hår som var komme i vejen i kampens hede.

IMG_2257

Camera       Canon EOS 5D Mark II
Exposure     0.005 sec (1/200)
Aperture      f/9.5
Focal Length     100 mm
ISO Speed     500
Exposure Bias     0 EV
Flash     On, Fired

Share