Udfordring – et æble om dagen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Denne uges udfordring: et æble om dagen.

Frugt er sundt, og jeg selv er meget glad for æbler…
Det har regnet en del på det sidste, og i dag havde jeg besluttet mig for at tage billeder af noget med dråber på. Jeg skød mig “varm” på en del blomster og våde græsstrå før jeg gik igang med foto af æbler..
Tanken var at dråberne skulle gøre det rigtigt fristende at tage en bid af æblet, eller få lyst til at plukke det og spise..Hvad var så mere naturligt end at vælge et æble på mit lille æbletræ ude i haven.

Mine første forsøg var med mit 70-200 med ekstension tube. Ikke helt tilfreds, vidste godt at jeg ikke kunne tæt nok på. Så efter en del skud droppede jeg dette setup, og valgte min trofaste 100 mm. som er pefekt til at komme helt tæt på.
Godt at det er digitalt ca. 100 skud få at få det billede jeg gerne ville have, om end at jeg da også lige nuppede nogle billeder af blomster, blad, græs med dråber på.

Det regnede og blæste lidt, så jeg måtte skrue op for ISO 1.000, da jeg gerne ville undgå bevægelses uskarphed, håndholdt og noget vind i det lille æbletræ – arbejdede med at  holde fast i en blænde 8 eller 11.

IMG_3972

Billedebehandlet: sharpen, justeret noget i levels for at få den saftige farve frem.

Camera Canon EOS 5D Mark II
Exposure 0.004 sec (1/250)
Aperture f/11.0
Focal Length 100 mm
ISO Speed 1000
Exposure Bias -1/2 EV

Share