Udfordring – danse

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Jeg har besluttet mig for at leve op til kravet til mig selv om at der skal leveres et billede hver uge i 2011.
Og da den første uge kiksede så måtte jeg jo indhente det forsømt før eller siden…

Derfor to udfordringer uploadet denne solrige søndag: Danse og “Super Moon” – 19. marts 2011 var jo som nogle måske ved dagen for begrebet Super Moon (læs mere om dette i min udfordring Super Moon)

På min jagt efter gode billeder af den såkaldte “Super Moon” kom jeg også forbi Danserindebrønden som var flot belyst – så fortolkning blev jo nærmest “Dancer in the dark” 🙂

Fakta om Danserindebrønden

Danserindebrønden står i det lille anlæg på hjørnet af Kronborgvej og Allégade i Helsingør.
Skulpturen er udført af billedhugger Rudolph Tegner på bestilling af brygger Carl Jacobsen, der i 1910 bad billedhuggerne Edvard Eriksen (1876-1959), Carl Bonnesen (1868-1933) og efterfølgende også Rudolph Tegner (1873-1950) om udkast til et mindesmærke, der skulle hædre balletten.
Tre kvinder fra Den Kongelige Ballet stod model til de dansende kvinder på brønden. Deres navne er indgraveret på kanten: Elna Jørgen Jensen Lauesgaard, Emilie Smith og Grethe Ditlevsen. Både de tre kvinder og brønden er støbt i bronze.
Danserindebrønden blev oprindeligt placeret ved Rosenborg slot, da den blev afsløret 6. juni 1913. Senere i 1915 blev den flyttet til plænen nær Sølvgade, og her stod Danserindebrønden til den i oktober 1933 blev flyttet til Helsingør.
Rudolph Tegner var utilfreds med skulpturens placering i Kongens Have, og henvendte sig til Helsingørs borgmester Peder Christensen for at foreslå Danserindebrønden flyttet til Helsingør. Ny Carlsbergfondet overlod med glæde skulpturen til Helsingør og den 20. marts 1934 var Danserindebrønden på plads. Det var først i forbindelse med flytningen til Helsingør, at den kom til at fungere som vandkunst. I begyndelsen kun beskedent med en vandstråle i midten af kobberkummen, men i 1937 kom granit bassinet til. Det er tegnet af landskabsarkitekten G. N. Brandt (1878-1945) og indgår som en del af artikektens haveanlæg omkring Danserindebrønden.

IMG_2659

EXIF data

Camera Canon EOS 5D Mark II
Exposure 0.125 sec (1/8)
Aperture f/5.6
Focal Length 78 mm
ISO Speed 800
Exposure Bias -1 EV

Kun tilføjet lidt sharpen og beskåret lidt i toppen af billedet for at undgå for meget luft i toppen.

Share