Trådløsflash – Cactus Wireless Flash Transceiver V5 Duo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Jeg har indtil nu brugt min flash meget lidt en Canon 580 EX II, men ofte overvejet at prøve at bruge den off-camera.
Mit behov for flash er ikke det helt store, da jeg uden problemer har kunnet tage billeder under selv meget dårlig lysforhold med mit Canon 5 D MK II. De sidste par måneder har jeg dog set rigtig mange lækre fotos taget med flash off-camera, så tanken om at lege lidt med dette er så små modnet. Og hvad skal man så vælge, ja kravet for mig at det ikke skulle koste en bondegård, letvægt og at det skulle være trådløst.  Mit behov er som sagt ikke det helt store, mit fritidsfoto er 90% uden kunstigt lys og de få gange jeg har brugt min flash har fungeret rimeligt med flashen på kameraet. Til mit behov ønskede jeg dog ikke at bruge en formue og det gør mig ikke noget at undvære TTL, da det tvinger mig til at tænke lidt mere, hvilket i de fleste tilfælde en god ting.
 Pocket Wizards og Radio Poppers var overkill (i hvertfald for min økonomi og brug).
Efter en del surfing på nettet og omtale i diverse fotoblade blev feltet indsnævret til Cactus V5, som er den seneste udgave specs og pris så absolut spændende ud. Jeg bestilte 1 stk Duo pakker (med 2 stk) til 59,95$ og valgt samtidig at bestille et synccabel så jeg nu også kan benytte en af triggerne som fjernbetjening.  Alt i alt kostede det mig 77,80 $ altså lige knap 400 gode danske kroner før moms, told og afgift (260 kr.).

GadgetInfinity afsendt varerne torsdag 28. april 2011, og jeg havde dem 07. maj på trods af mange helligdage og Postdanmark som lige pludselig ikke mente pakken var ankommet på trods af at jeg havde fået både sms og mail. Det er er jo selvfølgelig lang tid, men for de utålmodige kan man bestille en hurtigere levering mod at betale 10 dollar mere i fragt.

Mine primære årsager til at jeg valgte Cactus V5:
– De bruger AAA batterier.
– Alle enheder fungerer både som transponder og receiver.
– Er billig (du sparer ca. 100-200 kr. i forhold til DK og selvfølgelig 260 kr. mere hvis de ikke bliver fanget i tolden)
– Ingen ekstern antenne
– Rækkevidde op til 100 m

Pakken indeholder:
– 2 stk transceiver.
– 2 stk flashstands.
– 1 stk PC sync kabel.
– 1 stk 3,5mm jack kabel og 6,35mm converter (man skal altså ud og købe kabler hvis man benytter lys uden sko).
– 4 stk AAA batterier.
– 1 stk booklet med inspiration til lyslægning.
– 1 stk manual.


Batterierne indsættes i transceiver via en skuffe som klikkes i, det fungerer ligesom når man klikker et SD-kort i en port. Derudover er der et drejehjul der fungerer som kanalvælger imellem de 16 kanaler, samt en skubbekontakt som sættes til Off/Receiver/Transponder, alt efter hvordan enheden benyttes.  På oversiden findes der en lysmarkering, denne lyser ved lavt batteriniveau. Der er også en trykknap, trykkes der let på denne vil alle enheder på samme kanal lyse op, trykkes den helt i bund fyrer den alle flashes på denne kanal af. Alle knapper sidder så de er til at komme til under brug og funktionerne er åbenlyse. På undersiden er der gevind til at montere enhederne på stativer.

En sidste funktion som ikke er nyskabende, men alligevel er nyt på Cactus triggerne er at kanal 1-5 er lidt specielle. Sætter man sine flashes på kanal 1-5 kan disse affyres hver for sig, men sætter man sin trigger på kanal 1 vil denne affyre alle flashes på kanal 1-5. Perfekt til at segmentere sin lyslægning, både under opbygning af lyslægningen og hvis man vil udelade specifikt lys under shootet.

Jeg har testet lidt på rækkevide, og konstateret at de fint kan række 80-100 m, kan fange signal gennem betonvæg, ikke bliver generet af et eller flere trådløse netværk. Og ja de kan faktisk virke som en trådudløser på mit kamera, kræver dog lige at man købe et ekstra kabel til kamera og sender.
Du får ingen billeder her i denne omgang, da jeg lige skal eksperimentere noget mere med flash før jeg vil vise det frem… Og dog, du skal da lige have et enkelt

Kritik
Batteriskuffen, kliksystemet kan sætte sig, hvilket gør at skuffen ikke klikker sig fast. Løsningen er at tage skuffen ud og lade transceiveren stå i alt mellem 5-25 sekunder, herefter klikker et eller andet på plads og den kan nu sættes i igen. Hjulet hvorpå man spænder den fast på kameraet, det er lidt småt og kan være svært at komme til.

Her kan du købe Cactus Wireless Flash Transceiver V5 Duo

https://www.gadgetinfinity.com/product.php?productid=17567&cat=317&page=1

Jeg valgte også et kabel med til 8,95 USD så jeg kan benytte min transceiver som trådløs udløser af kameraet 😉

Mere info

Se evt. denne video – på engelsk

 

Share