Tips og tricks til at fotografere i ZOO

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Det er jo ikke alle som har penge til at komme på en super lækker safari i afrika med de vilde dyr, men du kan måske fange lidt af stemningen i ZOO.
Her er lidt tips og tricks til hvordan du måske kan få bedre billeder når du tager billeder i ZOO.

1. Vælg den rigtig zoo eller måske en dyrepark, en ZOO med masser af luft og plads til dyrene gør det bare lettere at lave mere naturlige billeder.  Er du i udlandet er der ofte også en zoo du kan besøge prøv det..
2. Vent på det rigtige øjeblik. Drøn ikke igennem ZOO, giv dig tid til at kigge og vente på lige det øjeblik som som du synes giver det specielle billede.
3. Indhegning hvordan gør du? Brug fx blænde 2.8-5.6 for at få hegnet ud af fokus. Gå evt. helt tæt på hegnet, find et sted hvor hegnet ikke er i direkte sollys.
4. Hvornår er det bedst at tage billeder? Undgå at være der når det er meget varmt eller midt på dagen der er dyrene som regel dovne eller ikke i nærheden, overvej at komme fra åbningstid. Og en overskyet dag er som næsten altid med foto lækkert fotovejr da det jo giver dig blødt  lys.
5. Solskin, er det en solskinsdag så overvej at bruge et polarisationsfilter som giver klarer farver og fjerne genskin fra dyrenes pels.
6. Glem ikke sommerfuglene, men husk at dit kamera lige skal have tid til at afklimatiseres fra den høje luftfugtighed.
Du kan evt. gå ind og få varmet dit objektiv og kamera lidt på et toilet med en hårtørrer – så er det varmet op inden du går ind til sommerfuglene. En anden mulighed er at komme dit kamera i en taske før du går ind og lade det afklimatisere der. Det tager ca 20 min for dit kamera at afklimatisere. Husk også det når du går ud igen at kamera lige skal vænne sig til den nye temperatur.
6. Udstyr, brug typisk 100 – 300 mm. Jeg tager aldrig stativ med, men hvis du vil kan du jo tage en monopod med.
7. Shutterspeed, brug høj hastighed da de fleste dyr jo bevæger sig så en hastighed på fx 1/500 sekund og måske billedestabilisering er værd at overveje.
8. Focus, fokuser altid på øjnene..

isbjorn

 

Share