Regler for billeder af personer – hvad er det og hvad skal det bruges til

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Når du læser om regler for billeder af personer tænker du måske på ordet model. Og model, så tænker du måske som de fleste på kønne kvinder og mænd. Når en fotograf tænker på eller taler om modeller, så dækker det over alt som gerne vil tage sig godt ud på billede: ældre damer, mænd, børn, brudepar, venner.

Fælles for ovennævnte er at hvis du ønsker at benytte billeder taget af personer så bør du have deres accept, og for at være helt sikker er en underskrift optimalt.

Regler for billeder af personer

Datatilsynet er den offentlige myndighed som vurderer om: “Offentliggørelse på internet af billeder af genkendelige personer betragtes som en elektronisk behandling af personoplysninger. Dette gælder uanset om billedet er ledsaget af en tekst, der identificerer den pågældende. Persondatalovens regler skal derfor være opfyldt, for at en sådan behandling lovligt kan finde sted.”

Situationsbilleder

Billeder, hvor en aktivitet eller en situation er det egentlige formål med billedet. Det kunne f.eks. være gæster til en rockkoncert, legende børn i en skolegård eller besøgende i en zoologisk have.
Her er der som udgangspunkt ingen problemer med at vise eller tage billeder, og offentliggøre dem uden samtykke.

Portrætbilleder

Som udgangspunkt er alle portrætbilleder, herunder naturligvis også modelbilleder omfattet af du skal have et samtykke for at kunne offentliggøre dem på. bl.a. internet.

Share