Projekt 52, uge 14 i 2012: Æg

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Denne uges tema: Æg

Ja, hvad er mere naturligt end at vælge æg. Vi er jo midt i påsken som vel nok er det tidspunkt hvor danskerne spiser flest æg.
Hvordan gør man så lige sådan en bakke æg interessante at kigge på? Efter lidt eksperimenter først med min makro med flash og så med min 24-70 med flash fik jeg det perspektiv som jeg søgte. Og et hvidt papir som baggrund sikrede at der ikke var forstyrrende farver fra andre steder i køkkenet.
Dog knap så interessant i først omgang, en tur i Lightroom kunne hjælpe mig med at give effekten af soft lys og fokus som gjorde billedet lidt mere seværdigt. Jo, jeg kunne godt have lavet det med flashen, men orkede altså bare ikke at stille for meget op i køkkenet samtidig med at mine æg skulle ind og ud ad køleskabet.
en såkaldt snoot kunnet havde givet det fokuserede lys – snooten kan man evt. selv lave ved blot at folde et papir om flashen så du får direkte lys, et paprør er også en mulighed..

God påske 🙂

EXIF data
Camera Canon EOS 5D Mark II
Exposure 0.005 sec (1/200)
Aperture f/22.0
Focal Length 70 mm
ISO Speed 200
Exposure Bias +2 EV
Flash On, Fired

Endvidere + 2 EV på flashen

Redigeret i Lightroom: sharpen og tilføjet postcrop vignetting med highlight pirority. Amount -100, Midpoint 60 , Roundness 100, feather 100

Share