Pas på dit udstyr – det kan blive dyrt at lade være

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ja, det kan koste dyrt at være lidt for hurtig…

Jeg selv har lige måtte ofre mit lækre polfilter med en bidtang og knofedt. Og hvorfor nu det, ja simpelthen fordi jeg en dag i skyndingen  fik sat filteret forkert på.
Og ærgelig, surt og øv mit uv-filter er også meget fastlåst – men det vil jeg altså ikke ofre lige nu…

Skift af filter på den rigtige måde

Normalt er det bedste måde at skifte filter på dit objektiv ved at stramme og løsne i toppen af filteren og undgå at tage hårdt fat i siderne.
Hvis du tager hårdt fat i siderne kan du risikere at stramme for meget og hvis det kommer skævt på er det nærmest umuligt at få af.

Hvis det går galt

Jeg har forsøgt at lægge et blødt viskestykke imellem min hånd og filter, lidt opvaskemiddel omkring gevind kan nogle gange også løsne.
Flere har også haft held med at få fastspændte filtre af med lidt kulde, men undgå for alt i verden skarpe genstande omkring selve objektivet.

Forsøg med en såkaldt papegøjetang og/eller en nødknækker er ikke løsningen, da det bare gør selve filteret skævt ned i gevindet.

Sidste udvej

Hvis det er totalt umuligt at få filteret af så må du have fat i bidtang, gå forsigtigt igang, klip evt. lidt i siden så du kan lirke selve glaset af – her kan en neglefil være en hjælp.
Tålmodighed og forsigtighed gør at du sikkert får det helt af – det er afgørende at du ikke beskadiger selve objektivet og dets gevind.

Det sørgelig resultat – men et intakt objektiv

Ja, og så er det “bare” at købe nyt filter!

Share