Modelfoto – begreberne og fototyper

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Indenfor modelfoto findes der mange begreber, specielt er det godt at kende opgavebetegnelserne.

Adult nude
Modellen er helt afklædt, og kønsdele kan tydeligt ses på billedet. Den type billeder kræver selvfølgelig at modellen er over 18 år og myndig.

Artistic nude
Fotografen arbejder med med form, lys og skygge, hvor æstetikken er i højsædet. Modellen er helt nøgen. Modellen fremstår helt nøgen, selvom selve optagelsen kan være gennemført med trusser. Selve kønsdelene er skjulte, typisk i skygge eller fra siden. Billederne er  redigeret smagfuldt, med fokus på det æstetiske.

Nude
Modellen er helt nøgen og uden at skjule noget men ikke vulgært. Der lægges altså ikke overdreven fokus på kønsdele. Godt eksempel er  Se & Hør Pigen eller Ekstrabladets side 9.

Erotic
Modellen kan være påklædt her, da det mere handler om det, som billedet/modellen skal udstråle. Ofte vil modellen vær i klædt lingerie..

Glamour
Stilfulde billeder, som kan være påklædt og mindre påklædt. Stilen er lig det man finder i M!

Lingeri
Modellen er i undertøj. Og billederne kan ofte kombineres med glamour.

Swimwear
Modellen er i badetøj eller bikini

Fashion
Modellen er påklædt, dette kan dog være alt lige fra den nyeste mode, til gammelt retro tøj. Oftest er det modellens eget tøj, gerne krydret med diverse tilbehør som f.eks. smykker.

High fashion
Modellen har den nyeste mode på, enten noget som lige er kommet frem, eller bliver det nye hotte lige om lidt. Oftest er det ikke modellens eget tøj.

Mode
Det samme som fashion, dog med den forskel at modellen er iklædt det sidste nye, som er i butikkerne.

Portræt

Gengivelse af en person som personen er. Ofte er det bare ansigtsbilleder.

Beauty
Modellen bliver sminket i større eller mindre grad. Billederne har fokus  på ansigtet, dvs. hår og makeup bliver stylet.

Share