Gode bøger til at blive en bedre fotograf

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Hvorfor skal jeg læse bøger for at tage bedre billeder?

Den praktiske erfaring som du opnår med at tage mange billeder er  helt sikkert der du lærer mest. Omvendt er der jo rigtig meget litteratur som kan lære dig meget i dit mål mod at blive en endnu bedre fotograf.
Jeg har selv haft rigtig gode erfaringer med at læse nogle af de bøger som er listet herunder, min egen tilgang er ikke at bruge tid på at læse bøgerne fra start til slut, men at læse dem sådan lidt over tid og bruge dem til opslag når jeg har brug for at genopfriske lidt viden i konkrete situationer.

Fotoguide – National Geographic (ISBN 87-562-9276-7), forfatter Peter K. Burian og Robert Caputo, på dansk ved forlaget Carlsen
Tag bedre billeder med hjælp af verdens bedste fotografer fra National Geographic.

Udover at indeholde nogle dejlige billeder bearbejder bogen emner som: Det grundlæggende, at fotografere  under pres, ca. 100 sider om forskellige motiver og hvordan du håndtere dem.
Har ofte haft bogen med på rejser, da den er handy og man lige kan få genopfrisket nogle glemte teknikker.

+
Let og handy format
Godt indeks
Billig


Ikke så detaljeret som man kunne ønske
Ikke detaljeret forklaring på hvordan billederne i bogen er taget

Bogen om Digital fotografering (ISBN 13:978-87-7843-861-4), forfatter Scott Kelby, på dansk ved forlaget Libris
Lær fiduserne, og tag billeder som profferne

Forfatteren er bl.a. chefredaktør på bladet Photoshop user, er også fotograf, og forfatter til mere end 35 bøger om foto f.eks. The Photoshop Book for Digital Photographers.
Bogen indeholder mange super lækre fotos med alle data om hvordan billederne er taget, han skriver humoristisk og har en tilgang til det at tage foto ikke behøver at være svært.
Synes også rigtigt godt om siderne med “opskriften på billeder som dette”.

En bog man kan tage frem igen og igen…

+
Handy format
Humor imens du lærer fototeknik
Ikke lange fototekniske forklaring, nærmest fortalt som du ville give en viden videre til en ven som har et spærgsmål til hvordan du har taget det billede.


Nogle afsnit kan godt være lidt lange
Ikke lange fototekniske forklaring, så hvis du er vild med dette skal du ikke købe denne bog

Digital foto (ISBN 87-7900-032-0), forfatter henrik Schurmann
Fototips til den digitale fotograf

Den professionelle fotograf Henrik Schurmann forklarer om brugen af digital kameraer, fra du kommer hjem med det fra forretningen, til du står med det færdige billede.
En god begynder bog for dig der gerne vil igang med digital foto, om end der er lidt meget fokus på efterbehandlingen i billedebehandlingsprogrammet Adobe PhotoShop.

+
God begynder bog for dig som er første gangs digital fotograf
Få letlæselige sider
Ok pris for en begynder bog

Meget fokus på efterbehandling af billeder
Ikke så meget fokus på hvordan du finder de gode motiver

Politikens bog om digital fotografering, (ISBN 87-567-6478-2), forfatter Thomas Nykrog

Bogen er skrevet af Thomas Nykrog, der er forfatter til adskillige bøger om foto. Han er freelancefotograf, rejsebogsforfatter, underviser i praktisk fotografering og arbejder også for månedsbladet Digital foto.
Politikens bog om digital fotografering har nogle år på bagen, så noget af det udstyr som er omtalt er givet forældet, men der er masser af billedeeksempler – over 500, der viser alt fra zoom og perspektiv, til hvordan man arbejder kreativt med sit motiv.

+
En god grundbog
Godt register


Har nogle år på bagen så billederne er lidt old school
Ikke så detaljeret forklaring på kameraindstillinger

Adobe Photoshop Elements 7, (ISBN 978-0-240-52135-0), forfatter Mark Galar
Unleash the hidden performance of Elements

Dette er bogen for fotografer skrevet af fotograf og forfatter Mark Galar. Bogen tager fat i billedebehandling med Photoshop Elements, som er “lille bror” til Photoshop.
Bogen tager udgangspunkt i konkrete projekter fra den virkelige verden, lær at bruge levels, sharepening, camera raw, lav panorama, motion blur og meget andet.

Udover grundig gennemgang af en masse opgaver som du kan få behov for at løse, følger der en dvd med mere end 7 timers tutorials aktion og andet guf.

+
Grundig gennemgang af Photoshop Elements 7 på et højt niveau
Lækre fotos og hvordan  du når frem til resultatet før, under og efter step by step


Kræver at du er god til engelsk
Til den øvede bruger af billedebehandling
Købes på nettet via Amazon eller anden boghandel – husk at købe via Amazon i england af hensyn til told (ingen afgifter når det er indenfor EU)

Supplerende tips til fotoviden

Udover bøger har jeg selv god erfaring med at købe og/eller låne diverse fotoblade som:
Digital foto, ZOOM, Digital Camera (engelsk magasin).

De fleste kameraproducenter har også egne hjemmesider med tips og tricks til netop dit kamera. Jeg har haft stor glæde af canoneos.dk, som desværre er lukket af Canon og erstattet af miteos.dk

Photo Care havde på et tidspunkt også nogle gratis bøger med forskellige emner: “Mulig-vis”, “Barnligt”, “Øjeblik” og “Digitalt” – bøgerne var lette at læse og gav en nem og gratis intor til digitalfoto.
Et sidste råd tal med andre fotointeresserede, de fleste øser gerne af deres viden som jeg jo også gør her på www.fotoliv.dk

God fotojagt

Share