Forbedre dine billeder uden mere fotogrej

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Rigtig mange tror at gode billeder handler om at købe nyt grej og blive ved med at købe nyt grej for at kunne tage de fede billeder. Jo, selvfølgelig er det da fedt at få eller købe nyt grej, men min påstand er at man altså godt kan tage gode billeder uden at blive ved med at købe nyt fotogrej.
Her er nogle af de råd og erfaringer som jeg har haft og fortsat har god glæde af:

1. Beslut dig for hvad du vil fotografere. Altså hvad synes du om, ikke hvad alle andre synes. Beslut hvad der er vigtigt for dig og hold fast ved det!

2. Giv ikke op! Ja, det er ikke let at sætte sig et mål og holde fast i det. Rigtig meget omkring fotografering er tålmodighed, og vedholdendhed. Bliv gerne ekstra 10 minutter på din location, måske kommer der lige et ekstra motiv.. Brug gerne 15 minutter på at se på billeder.

3. Prøv at udvikle din egen stil, ja det kan være svært. I starten har du måske blot lyst til at kopiere andre, det kan også være en god start specielt med billedbehandling, og for at få en ide om hvad du synes om. Men brug noget tid på at finde ud af hvad lige du synes er lækkert i et foto, og prøv gerne noget helt nyt.

4. Deltag i fotokritik. Tilmeld dig sider med fotokritik som f.eks. fotostart, eller diverse facebook grupper. Giv positiv feedback hvis du kommentere på andres billeder. Ved at deltage i fotokritik får du trænet dit øje i at se billeder.

5. Vær åben overfor kritik af dine billeder. Analyser dine billeder som andre ville gøre. Vær klar til at lære af dine fejl.

6. Øv dig i at “se billeder”. Prøv evt. at gå en tur uden kamera og observer verden.

7. Fortæl en uerfaren fotograf alt hvad du ved. Du lærer virkelig meget og for genopfrisket din viden ved at fortælle andre om den.

8. Se på billeder hver dag f.eks. på Flickr.com eller andre lækre billedesites. Du kan måske også gå et museum for at se på billeder, eller prøv bare at bladre et magsin eller ugeblad igennem for at se hvordan billederne fungere for dig. Spørg dig selv hvordan billederne er taget..

9. Lær dit udstyr at kende. Køb ikke noget nyt udstyr før du føler dig begrænset i brugen af dit eksisterende udstyr. Læs dine manualer og øv dig igen og igen.

10. Helt banalt stil dig selv en fotoudfordring tag f.eks. et billede hver dag eller en gang om ugen med tema eller emne.

11. Husk kameraet! Ja, du slæber måske ikke dit store spejlrefleks med hver dag, men så kan du jo altid øve dig i at tage billeder med din mobil eller hvis du har et lille pocketkamera i lommen det fylder jo intet.

12. Gå på photowalk. Beslut dig for at gå en photowalk alene eller sammen med andre som godt kan lide at tage billeder. Ud over at hygge dig med at tage billeder får du jo også trænet lidt.

13. Meld dig ind i en fotogruppe eller fotoklub. Der findes masser af fotoklubber og grupper nogle koster ganske lidt og andre er helt gratis..

14. Øv dig i at efterbehandle dine billeder. Uanset om du allerede har investeret i et program kan du altid blive bedre. Google og Youtube er din ven, der findes et hav af gratis videoer som viser dig hvordan du kan opnå lige det look i billedet du måske søger.

15. Husk det er gratis at tage digitale billeder, altså du behøver jo ikke at fremkalde dem. Omvendt er det måske en god ide at eksperimenter med kun at tage x antal billeder af et motiv for ikke at blive for “dovn”. Ved at tage mange billeder af det samme motiv risikere du at blive sådan lidt “digitaldoven”, altså koncentrer dig om det at tage dit billede.

Share