Udfordring – Bylandskab

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Udfordring: Bylandskab

Jeg går dagligt fra hovedbanen til Kalvebod Brygge via Bernstoffsgade, her støder jeg på dette bylandskab, som er lavet i forbindelse med SEB hovedsædet.

Arbejdsstationer langs facaden

De to bygninger i 10 etager rummer i alt 25.000 m2. Facaderne afspejler planlægningen af husets indre funktioner. Driftsfunktioner og fællesarealer er placeret i midten, mens arbejdszonerne løber i et bånd på seks meter langs facaderne. Hvert etagedæk er markeret med fremspring, der skal spille sammen med det omgivende landskab, der forbinder de to bygninger over jorden. Under jorden er de forbundet med blandt andet et parkeringshus. Bygningerne huser SEBs nye domicil med plads til 650 ansatte, men udover det vil resten af bygningen udlejes, hvor der er plads til omkring 350 arbejdspladser.

Svensk bjerglandskab

Et landskabelige terræn, binder de to bygninger sammen. Terrænet stiger 6 meter i højden fra Bernstorffsgade til den sydligste del af grunden og bygges hen over et parkeringshus, som dermed ikke lægger beslag på pladsen. I et varieret terræn stiger byrummet fra gadeniveau til anden sals højde i trin og hældende flader. SEB er jo et svensk selskab, det er givet derfor man har lavet området som en svensk bjergside med beplantning, der består af træer, græsser, bregner og mos. Det fugtige og frodige miljø understøttes af vandforstøvere. Udover at binde de to bygninger sammen, er landskabet fuldt ud offentligt tilgængeligt – og dagligt er der liv specielt om eftermiddagen hvor unge mennesker benytter betonfladerne til at skate på.

Skønt at man også i København kan finde ud af at lave pladser med grønt og anderledes terræn 🙂

IMG_4768

EXIF Data

Camera Canon EOS 5D Mark II
Exposure 0.006 sec (1/160)
Aperture f/8.0
Focal Length 34 mm
ISO Speed 400

Not edited only croped a bit..

Share