Instagram din nye foto app. – hvad er det og hvordan bruger du det?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Instagram er en gratis mobil app. til din  iPhone og snart Android, men den er mere end bare en almindelig photoapp. Med Instagram får du også et socialt netværk hvor du kan dele og se billeder.

Hvad er Instagram?

Kort fortalt en social foto netværks app. hvor opdateringen kun kan være et foto. Du kan “follow” brugere og “like” billeder – såre simpelt.
Og, ja så kan du selvfølgelig oploade dine billeder fra mobilen, det smarte er at du også kan tilføje diverse redigeringer og filtre til dit billede.

Super simplet, og det virker 🙂 

Brug af Instagram

Du skal have en iPhone eller Android (Android er på vej) telefon, og ja, så skal du selvfølgelig hente en Instagram appen på Appstore eller Android Market.  Herefter opretter du en profil og så er du klar.
I  sociale medier er den bedste tilgang altid at “lytte” først og altså i det her tilfælde “se”. Du “ser” ved at finde interessante brugere og trykke follow. Næste gang du åbner Instagram kan du rulle over feed’en og se deres nyeste billeder. Hvis det ikke interesserer dig, så tryk unfollow igen.

Du kan selvfølgelig også dele dine billeder med din Facebook, Flickr, Twitter osv. under din settings.

Hvem skal du følge på Instagram?

Du kan starte med at følge mig. Søg på tommihallum, og tryk follow. Jeg prøver ihærdigt kun at tage billeder, som giver en oplevelse, fortæller en historie.. altså igen billeder af hunden eller mig selv..

Search tags #
Dit næste trin er at lægge mærke til hvordan mange brugere benytter såkaldte tags #. Disse #tags lægger billedet i kategori af lige præcis det navn.  Hvis du trykke på et tag giver dig muligheden for at se billeder af #danmark, og på den måde finde andre der er fra Danmark eller har været her.

Brug søgefunktionen til at finde andre interessante tags og dermed ligesindede. Hvis du kan lide #streetart eller “model har du adgang til en lind strøm af billeder fra hele verden hele tiden.
Du kan måske også få lyst til at se hvad der er populært pt. så trykker du bare på stjernen.

Tag gode billeder

Brug din telefonens  kamera i din hverdag, og upload kun de bedste til Instagram.  Gå op i om dit billede er noget værd for dine followers – ellers får du ikke flere followers på Instagram.

Få flere followers på Instagram
Opskriften er meget simpel. Du skal give for at få.

Først og fremmest skal du tage nogle gode billeder, for hvis folk kigger forbi din instagramprofil, og ikke kan se noget særligt – så skrider de igen uden at blive follower. Gør dig positivt bemærket. Det gør du ved at kommentere og rose de gode billeder du falder over på din vej rundt i #tags og på din daglige feed.

Synlig i Instagrams #tags
Under dine egne billeder bør du sætte tags. Det vil gøre dit snapshot synligt for andre der browser rundt, og ikke endnu har fundet dig.  

Billederedigering

Instagram kan gør virkeligheden smukkere. Appen kan indhylle et umiddelbart kedeligt iPhone-billede i et slør af effekter, der kan komplimentere den stemning, du søger billedet. 
Instagram har diverse filtre og mulighed for mindre redigereinger og scallering.  Prøv mulighederne inden du oploader billedet.
Bl.a. giver feature Lux, hvis logo er en lille sol – en funktion til at oplyse billeder, der er blevet meget mørke.

Millioner af fotografer

Instagram har i skrivende stund over 15 millioner brugere og er stadig stigende. 

Anbefaling

+
Let og intuitiv
Gratis
Hurtig og let redigering


Kun til iPhone pt. – Android har været undervejs siden ultimo 2011
Til tider kan man ikke oploade via det mobile netværk
Forsiden viser alle man abbonere på, ville være rart hvis man kunne bestemme visning selv

Hent Instagram

Instagram til iPhone

Instagram til Android

 

Share